top of page

Tour de la Vall de la Clarée

Una travessa per una vall desconeguda i tranquil·la

La Vallée de la Clarée

 

La Vallée de la Clarée és una pintoresca vall dels Alps francesos. Està situada al departament dels Hautes-Alpes, molt a prop de Briançon i de la frontera amb Itàlia.

 

La vall es troba entre els 1.400 i els 2.200 metres d'altitud, mentre que alguns dels seus cims sobrepassen, amb escreix, els 3.000 metres d'altitud. Aquesta situació alpina crea una gran diversitat biològica i paisatgística amb hàbitats tan diferents com les molleres o les torberes, els prats alpins o les boscos de làrix o alerç.

 

La vall de Clarée i l'adjacent Vallée Etroite (vall estreta) són àrees excepcionals que han conservat el seu estat natural. L'agricultura, la silvicultura i la cria de bestiar encara hi podem trobar llocs que es duen a terme de forma tradicional.

 

La vall de Clarée és travessada pel riu Clarée, que és un sub-afluent del Roine. La seva petita capital és Névache, que significa nevat, i fa referència a la gran quantitat de neu que hi podem trobar a l'hivern.

 

 

El Tour de la Vall de Clarée

 

Des de PAS FERM us hem preparat una travessa per la fantàstica Vall de Clarée.  Aquest trekking té una durada de 5 dies i un recorregut aproximat de 65 kms i 4.000 metres de desnivell positiu. La ruta és circular i el punt de partida i d'arribada és Névache. El punt més alt de tota la travessa és el Mont Thabor, de 3.178 metres.

 

Es tracta d'una ruta per excursionistes amb una certa forma física. Tot i no ser una ruta ni difícil ni molt exigent si s'ha de superar, un parell de dies, els 15 kms i els 1.000 metres desnivell positiu. A més, superarem diversos colls d'entre els 2.200 i els 2.900 metres d'altitud.

 

Durant el nostre recorregut gaudirem endinsant-nos en un ambient de muntanya, creuarem diversos llacs i tindrem magnífiques panoràmiques dels massís dels Ecrins.

 

I, com a curiositat, podem dir que caminarem per la Vall Etroite, a les portes d'Itàlia, que només és francesa des de la Segona Guerra Mundial. De fet, la fe italiana va portar a construir la bella capella al cim de Thabor i que encara manté un pelegrinatge molt viu.

Etapa 1 / De Névache a les Granges de la Vallée Etroite

 

Des de la petita població de Névache ens dirigirem cap els xalets de Thures, tot seguint la riba del riu Roubion. Un cop allà ens desviarem cap al pic de l'Aiguille Rouge. Des del cim, gaudiu d'una magnífica vista de la Vall Estreta i la Vall de la Clarée. Baixarem cap el lac Chavillon i seguidament, direcció Itàlia, cap ales Granges de la Vallée Etroite.

 

Etapa 2 / De les Granges de la Vallée Etroite al refugi de Thabor

 

Des de les Granges de Vallée Etroite segurem el camí per anar al coll de la Vallée Etroite. Agafarem el camí que puja directament pel bosc per arribar a un petit llac amagat. Continuem dins bosc, en direcció nord, cap al coll i el refugi de Thabor.

Etapa 3 / Del refugi de Thabor al refugi de Drayères

 

Des del refugi de Thabor tornarem al coll de la Vallée Etroite, passarem pel llac Peyron i anirem a buscar coll des Méandes . Des d'aquest seguirem el camí de la creu fins arribar al cim del Mont Thabor, punt culminant de la nostra travessa amb 3.178 metres d'altitud. Des del cim carenejarem cap al coll des Muandes. Baixarem al refugi de Drayères passant pel Lac des Muandes i el Lac Rond.

 

Aquesta jornada la podríem considerar com l'etapa reina de la nostra travessa.

 

Etapa 4 / Del refugi de Drayères al refugi Chardonnet

 

Sortirem del refugi en direcció al Lac rond, que vorejarem, i enfilarem vers els col de Cerces. Baixarem al llac de du el mateix nom i enfilarem la segona pujada de la jornada, cap el col de la Ponsonnière. Seguirem el nostre recorregut cap a la cabana de Graul i afrontarem el nostre tercer coll del dia, el de Chardonnet. Des d'allà al refugi de Chardonnet.

 

Etapa 5 / Del refugi Chardonnet a Névache

 

Des del refugi de Chardonnet baixarem a buscar el riu Clarée, al fons de la Vall de Clarée. Remuntarem cap el refugi de Buffère. Un cop arribats a aquest punt haurem fet l'ultim tram de pujada de tot el trekking, Per tant, podrem dir que només ens queda camí de baixada. Així doncs, arribarem a Névache, punt final de la travessa, caminant plàcidament vora el riu de la Clarée.

*La travessa transcorre per terreny de muntanya. És una ruta fàcil tècnicament però exigent físicament. És adequada per a persones que practiquen esport habitualment o que sovint realitzen caminades de dia sencer amb desnivel . 

**Hi ha la possibilitat d'adaptar la travessa a les vostres necessitats.

INCLÒS

Guia de muntanya amb acreditació international (UIMLA)

2 nits en Gîte de muntanya

4 nits en refugi de muntanya

5 dies de pensió completa 

Material col·lectiu de seguretat

Preparació, planificació i logística de la travessa

Assegurança d'accidentes els dies d'activitat

NO INCLÒS

Transport a l'inici de l'activitat 

Equip personal

Despeses personals

Les despeses ocasionades per l'abandonament de la travessa

Tots els serveis no especificats a INCLÒS

Des de

895€

7
dies
Juliol 2023
Vols altres dates?
 

Dia 1

Névache

Trobada a l'hotel per la tarda

Presentació i xerrada informativa

Gîte a Névache / MP

Dia 2 / Etapa 1

Névache - Graners a la Vall Etroite

15km / 950mD+ / 800mD-

Refugi Terzo Alpini / PC

 

Dia 3 / Etapa 2

Graners a la Vall Etroite - Refugi del Thabor 

9km / 800mD+ / 50mD-

Refugi de Thabor / PC

 

Dia 4 / Etapa 3

Refugi del Thabor - Refugi des Drayères

16km / 1.000mD+ / 10250mD-

Refugi des Drayères / PC

 

Dia 5 / Etapa 4

Refugi des Drayères - Refugi del Chardonnet

17km / 1.200mD+ / 1.100mD-

Refugi del Chardonnet / PC

 

Dia 6 / Etapa 5

Refugi del Chardonnet - Névache

11km / 300mD+ / 900mD-

Gîte a Névache / MP

Dia 7 

Névache

Esmorzar i comiat

  • Facebook Basic Black
  • Twitter Basic Black
bottom of page