top of page

El premi és gran,

quan l'esforç és gran

Gaudeix de la neu i de l'hivern pels Pirineus.

RAQUETES DE NEU
Hivern 2022 / 23

Desembre. Diumenge dia 29.  

Cap de la Gallina Pelada, 2.321 metres. Berguedà.

El Cap de la Gallina Pelada (o de Llitzet) és el punt culminant de la Serra d’Ensija i resulta una excursió ideal per a iniciar-se amb les raquetes de neu o començar la temporada hivernal. Aquest cim pertany a la llista del repte 100 cims de la FEEC.

 

L’itinerari que proposem passa per la Font Freda i el refugi Serra d'Ensija. Des d'aquí, per carenes i prats, assolirem el cim de la Gallina pelada. És un recorregut relativament senzill i apte per gairebé tothom.

És un itinerari paisatgísticament molt variat. Transitarem, d'inici, dins d'un espès bosc que passarà a vegetació escassa i arbres aïllats, per acabar per amplis prats de muntanya i suaus carenes.

La carena de la Serra d’Ensija ofereix àmplies perspectives que val la pena aprofitar. En dies clars la panoràmica des del cim és privilegiada: Port del Compte, Andorra, Serra del Cadí, Pedraforca, Puigmal, Montserrat...

Desnivell: +750 metres                                                                                                Preu: 35 €

Distància: 9 km

Dificultat (1-5): 3

trekking

artico

laponia

senderismo

travesia

Gener. Diumenge dia 5.  

Pic de Pedrons, 2.099 metres. Alta Cerdanya.

El Pic de Pedrons és un cim situat a la fronterera entre Catalunya i Andorra, a la  Serra de l'Orri de la Vinyola. Tot i que està molt a prop del Pas de la Casa, és una muntanya situada plenament en territori francès.

 

De suaus pendents i àmplies carenes és una ascensió ideal per realitzar amb raquetes. Tot i així, no podrem assolir el cim amb les raquetes als peus. El darrer tram ens té reservada una sorpresa . Un curt pas per una estreta cresta. Superat aquest tram la nostra felicitat serà màxima.

Les vistes són espectaculars. Es veu molt bé tot el domini esquiable del Pas de la Casa amb l'encaixonada vall entre els Pedrons i el pic de la Mina. També veurem alguns dels cims més alts d'Andorra com l'Estanyó, el Comapedrosa, el pic Alt de la Capa...

Desnivell: +700 metres                                                                                                  Preu: 35 €

Distància: 8 km

Dificultat (1-5): 3

Gener. Diumenge dia 26.  

Cim de Les Pedrusques, 2.693 metres. Andorra.

El cim de Les Pedrusques, o Pic de l'Arpa, és una excel·lent atalaia sobre les muntanyes andorranes. És una ascensió força desconeguda ideal per realitzar amb raquetes de neu.

Iniciarem el nostre recorregut als Cortals d'Encamp, a uns 1.900 metres d'altura. La pendent és suau a l'inici i va augmentant la inclinació quan entrem al bosc. Anem guanyant altura entre pins i clarianes fins que veiem, davant nostre, l'objectiu del dia, el cim de Les Pedrusques.

Sense camí definit, ens enfilem ara en fort pendent pel bosc, cercant el millor pas possible, en busca del llom carener que ens dugui al preuat cim de Les Pedrusques, de 2.693 metres.

Aquest cim ens ofereix magnifiques vistes de les muntanyes d'Andorra. Podrem contemplar el Circ d'Ensagents, el Casamaya, el Comapedrosa, el Carro...  I, en dies nets i clars, inclús podrem veure la Pica d'Estats.

Desnivell: +800 metres                                                                                                  Preu: 35 €

Distància: 7 km

Dificultat (1-5): 3

Febrer. Dissabte dia 15.  

Torreneules, 2.713 metres. Vall de Núria.

Farem un ruta circular que ens permetrà enfilar-nos a un dels cims més orientals de l’Olla de Núria, el Torreneules Gran. Aquest cim pertany a la llista del repte 100 cims de la FEEC.

Durant tot el recorregut gaudirem d’una bona perspectiva de tota la zona de Núria i d'Ulldeter.

Iniciarem la ruta a Núria i, després de passar per l'Alberg del Pic de l’Àliga, ens enfilarem, tot fent llaçades, cap el Pic de l’Àliga. Seguint la carena i passant per dos cims més, el Pic de la Pala i el Puig de Fontnegra, arribarem al Torreneules Gran.

Si l'estat de la neu ens ho permet, baixarem al Coll de Torreneules i, passant pel Torrent de Fontnegra, tornarem al nostre punt d'inici. 

Desnivell: +750 metres                                                                                                  Preu: 35 €

Distància: 8 km

Dificultat (1-5): 3

Març. Diumenge dia 1.

Turó del Port Vell, 2.485 metres. Andorra.

Recorregut amb raquetes de neu per la bonica Vall de Rialb que ens durà a coronar el pic del Turó de Port Vell. Aquest cim  està situat a la frontera entre Andorra i França.

 

Iniciem el nostre recorregut seguint la vall que, cap el nord, i, seguint el curs del riu, ens du al refugi lliure de Rialb.


Amb fort pendent emprenem ara la pujada al Port de Siguer. Aquest és el tram més costerut de tot el recorregut. Desprès, quan tenim ja a la vista la gran fita del coll, el pendent suavitza.


Seguint el fil de la carena i, amb precaució però sense grans dificultats, assolim el cim del Turó del Port Vell. Des del seu cim tenim una bona perspectiva de tota la vall de Rialb i del cordal entre el Pic de la Serrera i el Casamanya

Desnivell: +8500 metres                                                                                                Preu: 35 €

Distància: 9,5 km

Dificultat (1-5): 4

Març. Dissabte dia 28.

Pic de Quartiules, 2.226 metres. Pallars Sobirà.

Magnífic i tranquil recorregut amb raquetes de neu que, des de Les Planes de Son, ens durà al Pic Quartiules, passant pel refugi del Pla de la Font.

Sortirem de les Planes de Son, i anirem pujant per uns plans amb vegetació escassa. Passarem per Les Planes, pels Prats de Piero i, més amunt, pels Planells de Posa. Entre bosc de pi negre i clarianes arribarem al refugi.

Seguirem el nostre camí fins el coll i, per una carena arbrada, assolirem el cim de les Quartiules.

 

La panoràmica és espectacular i única. De la Serra del Cadí fins als Encantats passant pel Pic de l'Orri, les pistes d'Espot Esqui i Espot als nostres peus. Els cims d'Aigüestortes i la Pica d'Estats.

Desnivell: +750 metres                                                                                                Preu: 35 €

Distància: 9.5 km

Dificultat (1-5): 3

bottom of page