top of page

El premi és gran,

quan l'esforç és gran

Gaudeix de la neu i de l'hivern pels Pirineus.

RAQUETES DE NEU
Hivern 2022 / 23

trekking

artico

laponia

senderismo

travesia

Gener. Dimecres dia 17.  

Pedró dels Quatre Batlles, de 2.286 metres. Solsonès.

El Pedró dels Quatre Batlles és el cim més alt del Port del Comte i el sostre comarcal del Solsonès. El seu cim és arrodonit i és idoni per ascendir-lo amb raquetes de neu.

 

Tot partint de l'aparcament de l'Estivella, a l'estació d'esquí del Port del Comte, realitzarem una ruta circular i variada sense trepitjar, pràcticament en cap moment, una pista d'esquí traçada.

 

La pujada la realitzarem pel vessant nord. Suaument, i realitzant amples llaçades, anirem guanyant desnivell i anirem acostant-nos al punt culminant de la nostra ruta.

Un cop assolit el cim del Pedró dels Quatre Batlles, de 2.386 metres, començarem un divertit i més directe descens, primer per prats alpins i després dins el bosc, fins a tornar a trobar el cotxe.

Desnivell: +500 metres                                                                                                Preu: 35 €

Distància: 7 km

Dificultat (1-5): 2

Febrer. Dijous dia 1.  

Cim de Les Pedrusques, de 2.693 metres. Andorra.

El cim de Les Pedrusques, o Pic de l'Arpa, és una excel·lent atalaia sobre les muntanyes andorranes. És una ascensió força desconeguda ideal per realitzar amb raquetes de neu.

Iniciarem el nostre recorregut als Cortals d'Encamp, a uns 1.900 metres d'altura. La pendent és suau a l'inici i va augmentant la inclinació quan entrem al bosc. Anem guanyant altura entre pins i clarianes fins que veiem, davant nostre, l'objectiu del dia, el cim de Les Pedrusques.

Sense camí definit, ens enfilem ara en fort pendent pel bosc, cercant el millor pas possible, en busca del llom carener que ens dugui al preuat cim de Les Pedrusques, de 2.693 metres.

Aquest cim ens ofereix magnifiques vistes de les muntanyes d'Andorra. Podrem contemplar el Circ d'Ensagents, el Casamaya, el Comapedrosa, el Carro...  I, en dies nets i clars, inclús podrem veure la Pica d'Estats.

Desnivell: +800 metres                                                                                                  Preu: 35 €

Distància: 7 km

Dificultat (1-5): 3

Febrer. Dimecres dia 28.

Pic Negre d'Urgell, de 2.704 metres. Andorra.

Farem una sortida a cavall entre Andorra i Catalunya. Ens mourem per un terreny poc accidentat, entre cims arrodonits, espais oberts i pales poc inclinades.

El recorregut l'iniciarem a l'estació andorrana d'esquí de fons de La Rabassa, a uns 2.500 metres d'altura, aproximadament. El bosc de pi negre que trobarem al inici del nostre recorregut dóna pas als prats d'alta muntanya, coberts, en aquesta època de l'any, per un mantell de neu blanca.

Tot meravellats per les vistes de la Serra del Cadí i de les muntanyes andorranes, assolirem el Pic Negre d'Urgell, de 2.704 metres.

Desnivell: +750 metres                                                                                                Preu: 35 €

Distància: 13 km

Dificultat (1-5): 2

bottom of page